50.000 boeddha’s!

Reisperiode: 4 t/m 16 juni 2014
Reizigers: Familie Pennock
Vakantiebestemming: China
Bouwstenen: Beijing, Datong en Pingyao
Reisduur: 13 dagen


Het deel dat door jullie geregeld was klopte als een bus.
Vertrek naar Beijing was 4 juni en terugreis was 16 juni.
Wij hadden de vluchten voor ons 4-en (ik met Ega en zoon + schoondochter) , de eerste 5 nachten Beijing en de laatste nacht zelf geregeld.
Bij deze dan nog bedankt dat alles zo goed geregeld was en wellicht.

Met vriendelijk groet,
Rob Pennock & familie


Beijing

In Beijing een druk programma afgewerkt:

Tiananmen plein
Drum Tower
Verboden stad
Lama Tempel
Acrobatenshow
Zomerpaleis
Panjiayuan market
Tempel v d hemel
Guanyuan flower, bird, fish and bug market
Chinese muur bij Mitianyu
Huis van Prince Wong
Het deel dat door jullie geregeld was klopte als een bus.

Trein naar Datong

Bij inchecken in Beijing lagen de tickets voor de trein naar Datong al keurig bij de balie. Ook zijn we op 10 juni keurig op tijd bij het hotel opgehaald en naar het station gebracht. In de trein bleek dat (wij waren nu met z’n 5 en, dochter die in Beijing woont ging ook mee) dat er 1 in een plaats in de naastgelegen coupe had (coupe was voor 4 personen) Geen probleem want in “onze” coupe was plaats genoeg.

In Datong stond de gids + chauffeur al op het station te wachten om ons naar het hotel te brengen. Zijn daar op eigen gelegenheid nog wezen wandelen.

Wist je trouwens dat ze in Datong de stadsmuur en stadspoorten (was blijkbaar voor een groot deel verdwenen) weer aan het opbouwen zijn met moderne technieken: grote holle betonnen constructies die met steen bekleed worden, net echt. Compleet met enorme grachten eromheen, een giga project.

Volgende dag met gids naar Yungang grotten en het hangende klooster, beide echt de moeite waard. Yungang grotten hebben wel een nieuwe overdreven grote toegang. Daarna van Hangende klooster door de bergen en na lange rit ingecheckt bij hotel.

Volgende dag hebben we met gids aantal tempels bezocht, dus met de 50.000 boeddha’s van de Yungang grotten zaten we nu wel beetje aan het maximum. Maar toch, Wutaishan, zeer de moeite waard.

Pingyao

In de ochtend (13 juni) zijn we naar Pingyao gebracht en bij het hotel afgezet. Gids (was nog steeds dezelfde) is toe met de chauffeur terug naar Datong gegaan. In hotel lagen overigens weer prima de tickets voor de trein terug nar Beijing klaar. Hotel in Pingyao had ik niet willen missen, erg sfeervol, heel aardige medewerkers en erg goede keuken. Pingyao ook heel leuk om paar dagen door te brengen.

Afsluiting van de reis

Zondag (16 juni) werden we prima op tijd door chauffeur opgehaald en naar treinstation in Taiyuan gebracht (rit van circa 100 km). Daarvandaan met circa 300 km/uur richting Beijing. Na 1 nachtje in Beijing, volgende dag met vliegtuig weer huiswaarts.

 

Lees meer verhalen