China en de ongebruikelijke gewoontes

Reisperiode: 16 juli t/m 2 augustus 2013
Reizigers: Laura en Lukas
Vakantiebestemming: China
Bouwstenen: Beijing, Pingyao, Xi’an, Chengdu, Jiuzhaigou en Hong Kong
Reisduur: 18 dagen


Beste Mischa,

IMG-20130729-WA0005Waar moet ik beginnen… China heeft me verrast met hun vriendelijke voorkomen. De mensen willen alles van je weten, willen foto’s van je nemen en samen met je op de foto. Ik had niet verwacht dat er  zoveel Chinezen zijn die nog nooit een Westers persoon ‘in het echt’ hebben gezien.  

Mischa, ik wil jou echt heel erg bedanken voor onze China reis. Alles was super geregeld, met name mijn complimenten voor excursie naar de Chinese muur. We hebben 3 uur gelopen en zijn maar 6 mensen tegen gekomen. Met 100 andere Chinezen/toeristen op de muur lopen had me verschrikkelijk geleken haha.

Wij zijn allebei heel blij dat we voor een ‘kleine’ reisorganisatie hebben gekozen. Ik zou het echt aan iedereen aanraden om via jullie een reis te boeken. Ook al was het veel reizen, we zijn echt ook tot rust gekomen omdat alles zo goed geregeld was. Gidsen waren goed, chauffeurs op tijd, de hotels waren goed en soms zelfs luxer dan verwacht! Vooral het persoonlijke, bijvoorbeeld het belletje net voor vertrek, maakt het toch wat persoonlijker. Ook in het begin ons intensieve mailcontact zodat alles naar onze wens was, super.

Groetjes,

Laura en Lukas


China

Pingyao-www.jouwchinareis.nlChina heeft me verbaast met hun (voor ons) ongebruikelijke gewoontes, etensstijl en levenswijze. De kinderen die hun behoefte overal doen, het sporten overal in alle parkjes of het samenkomen om te zingen in lokale parken. Het was super om zo dichtbij de bevolking te kunnen komen. Het 1 kindbeleid, het communisme wat nog zo de overhand heeft, lokale bevolking die hun China haatte omdat ze gedwongen werden om bepaald werk te doen. Ook Chinezen die nog heel erg opkijken naar hun o zo machtige China.

China heeft me soms ook doen gruwelen, hun omgang met dieren is in sommige gedeeltes ronduit walgelijk en on-respectvol te noemen. Als vegetariër soms erg moeilijk om aan te zien, maar ook mooie dingen gezien, heel veel Chinezen zijn er op tegen wat er dagelijks gebeurt als het gaat om bijvoorbeeld de hondenslachterijen. Elke plaats is zo divers en zo anders, het is een heel bijzonder land wat echt mijn hart heeft gestolen en waar wij allebei zeker nog meerdere keren naar terug willen keren.
Chinees dineren, China, rondreis met bouwstenen, individueel, vakantie, Beijing, jouwchinareis.nl

Miljoenen steden

Beijing is echt een stad naar me hart, druk en altijd mensen op straat. Het hotel was prima. Alle excursies waren heel goed verzorgd en blij dat we toch een gids hadden, die heeft ons goed heeft rondgeleid en genoeg tijd heeft gegeven.

Pingyao was inderdaad een echte aanrader, ik ben blij dat ik toch naar je geluisterd heb om het niet uit de reis te halen. Heel anders dan de grote steden, een soort verademing. Rustig en heel authentiek. En toch kon je ‘s avonds lekker wat drinken bij de barretjes en ook naar wens Westers eten bestellen.

Xi’an lijkt wel één grote shoppingcentrum. Supergrote gebouwen met weet ik veel hoeveel winkels. De excursies waren ook super leuk en allemaal goed geregeld. Het Terracotta Leger was erg indrukwekkend.

Het hotel in Chengdu had één klein puntje; in het hotel sprak niemand van het personeel ook maar 1 woord Engels. Maar met handen en voetgebaren uiteindelijk wel iets te weten gekomen. Het stuk waarin we zaten was heel plaatselijk en we hebben de leuke theehuisjes aan de rivieren helaas niet kunnen vinden. Overigens was de hotelkamer echt heel luxe!

Natuurparken Jiuzhaigou en Huanglong

Jiuzhaigou-Laura en Lukas-www.jouwchinareis.nl

Natuurparken Jiuzhaigou & Huanglong in één woord; prachtig!! Ik zou het iedereen aanraden om er naar toe te gaan. Het hostel waar we verbleven was erg basic maar heel erg gezellig. We kregen bier, noten, meloen en hebben gezamenlijk drankspelletjes gedaan met andere Chinese toeristen.
Jiuzhaigou echt is adembenemend, we hebben iets van 7 uur rondgelopen en je raakt niet uitgekeken. De natuur is zo puur en rustig en ook heel fijn na twee drukke steden. De entree + buskaart (je kan in het park opstappen om ergens anders weer uit te stappen) kost ongeveer 35 euro per persoon, eigenlijk geen geld voor zoiets prachtigs. Het eerste natuurpark Huanglong was ook erg mooi.

Tip: het is goed natuurpark eerst te bezoeken, dan denk je ‘wow, het kan niet mooier’ en dan is natuurpark Jiuzhaigou super! Andersom raad ik niet aan, komt minder indrukwekkend over als je zoiets hebt gezien als Jiuzhaigou.

Hong Kong

Hong Kong is echt heel anders, heel internationaal en veel moderner. De laatste dagen lekker gefeest in Hong Kong wat echt super is. Ook zijn we naar Lantau Island geweest, wat echt een aanrader is. Je bent hier een hele dag aan kwijt. Met de kabelbaan omhoog, waar je de grootst zittende Boeddha van brons kan bewonderen. Geslenterd door de oude vissersstraatjes en een hele goede Kung Fu show bijgewoond. Tip: Je kan net uit de kust ook roze dolfijnen spotten, die wij ook echt hebben gezien!! Dit was echt super. De metrolijnen wijzen inderdaad zichzelf, en de skyline is prachtig. Wel is Hong Kong een stuk duurder dan China zelf.

Ik kan nog wel uren doorgaan, wat we allemaal hebben meegemaakt is onvergetelijk en we hadden nog langer willen blijven. Bij terugkomst in Nederland hadden we in het begin zelfs een beetje heimwee.

Lees meer verhalen