Een reis door China om nooit meer te vergeten

Reisperiode: 11 t/m 28 april 2013
Reizigers: José & Elsbeth
Vakantiebestemming: China
Bouwstenen: Shanghai (bij vrienden), Beijing, Xi’an, Chengdu, Guilin, Yangshuo, Hangzhou
Reisduur: 18 dagen


Het is een reis geweest om nooit meer te vergeten.
Dank aan Mischa voor het organiseren en adviseren.

Met vriendelijke groet,
José & Elsbeth


Avontuur

Leshan Boeddha 125 km van Chengdu, reis naar China met www.jouwchinareis.nlHet was een belevenis, overweldigend en een avontuur. Eén hoogtepunt kunnen wij niet noemen, omdat iedere plaats zijn eigen hoogtepunten heeft. Wij zijn letterlijk van groots (Shanghai), naar steeds iets kleiner gegaan, met als eindbestemming Hangzhou. Hier viel het ons op dat er een andere mentaliteit bij de bevolking heerst, het is wat gemoedelijker.

Het verplaatsen met de trein en het vliegtuig, verliep bijna altijd goed. Zeker de +/- 5 uur durende dagtrein van Shanghai naar Beijing en Beijing naar Xi’an zijn een aanrader. Op deze manier zie je ook wat van het landschap buiten de grote steden. De gidsen die wij gedurende onze reis hebben mogen ontmoeten, waren alle even vriendelijk en spraken goed Engels.

Shanghai en Beijing

Shanghai is echt een wereldstad, hier heb je niet in de gaten dat je in China zit. Het is een moderne westerse mega stad, met Chinezen als inwoners. Een bezoek aan de Financial Tower, voor diegene die geen last hebben van hoogtevrees, mag zeker niet ontbreken. Wat een uitzicht! Een lesje van onze vrienden in het afdingen op de Fake market, heeft ons de rest van de reis veel opgeleverd.

In Beijing zaten wij in een B&B midden in de Hutongswijken. De stadswandeling door de Hutongs, onder leiding van Inge Jansen, is zeer bijzonder. Op deze manier zie je het echte leven in de oude wijken van China. Het bezoek aan De Muur is iets om zeker niet meer te vergeten. Na onze eerste voetstappen op de muur zei de gids “Congratulations you are now officialy heroes!”

Xi’an en Chengdu

Xi’an vonden wij qua mentaliteit en hotel wat tegenvallen. Maar daarin tegen was het bezoek aan het Terracotta Leger een hele mooie ervaring. Door de aardbeving in Chengdu, was het even de vraag of ons bezoek naar de Panda’s en Leshan Boeddha wel door kon gaan. Het dagprogramma ging in een iets hoger tempo, omdat de snelweg om 17.00u dicht ging i.v.m. aan- en afvoer van hulpgoederen, maar onze gids en chauffeur hebben dit netjes voor ons geregeld.

Yangshuo en dagexcursie Ping’an

De tocht over de Li rivier was prachtig, zo langs de Karstbergen. Al vonden wij persoonlijk de excursie an sich iets te toeristisch. Het guesthouse in Yangshuo is een aanrader, zeker omdat de omgeving uitnodigt om te gaan fietsen of wandelen. Hier hebben wij even een middag rust gepakt, door in de relax tuin te vertoeven en van het uitzicht te genieten. Tijdens het bezoek aan de rijstterrassen in Ping’an, zat het weer tegen. Onze gids heeft er toch een mooie middag van gemaakt, door een prachtige wandeling door de rijstterrassen en via de andere kant van de berg terug. Hier kreeg je even het gevoel dat je alleen op de wereld was.

Lees meer verhalen