Xi’an en het leger van klei: Indrukwekkend

Reisperiode: 31 juli t/m 19 augustus 2012
Reizigers: Carla, Marc, Klaas, Veronica en Willem
Land: België
Vakantiebestemming: China
Bouwstenen: Beijing, Pingyao, Xi’an, Suzhou en Shanghai
Reisduur: 20 dagen


Beste Mischa,

We hebben een bijzonder mooie reis naar China gehad. Dank voor de organisatie en de tips die je ons gegeven hebt. Het was een indrukwekkend verblijf op onze vijf bestemmingen. Gelukkig had jij in de organisatie het ritme qua verplaatsingen niet te hoog gelegd zodat we de tijd kregen om goed rond te kijken en indrukken op te doen.

Het was onze eerste reis naar Azië; we hebben vooral fijne herinneringen aan de kennismaking met het leven ter plaatse: de taal, de keuken, de Chinese gewoontes, de stijl van het lokale toerisme, het drukke verkeer, het klimaat, de smog, het sociale verkeer in de parken (muziek, sport en spel).

Hieronder een overzichtje van ons verblijf en onze bevindingen.

Beste groeten,

Carla Delport & familie


Beijing

Het hotel was prima gelegen en voldeed aan onze verwachtingen. We hebben volgende hoogtepunten bezocht: Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden stad, het Zomerpaleis, Olympisch dorp, Tempel van de Hemel, CCTV toren & Business district, wandelen door de hutongs en Beihai meer. Alle verplaatsingen per metro en te voet, wat perfect doenbaar is. De gids die ons heeft begeleid naar de Chinese muur was zeer stipt en vriendelijk. De Kung Fu show was een écht succes. Onze jongens hebben ervan genoten.

Pingyao

Perfecte transfer naar het treinstation van Bejing. Idem voor de transfer van Taiyuan naar Pingyao.
Prachtig hotel in Pingyao, met een hartelijk ontvangst. Op dag drie zijn we gaan fietsen naar Shuanglin Temple, waar we verbazingwekkend mooie kunstschatten hebben aangetroffen. Opnieuw een prima transfer en vlucht naar Xian.

Xian

Hier hebben we kennis gemaakt met Kenny die ons al bij de luchthaven is komen ophalen. Prima gids die telkens een goed verhaal bracht. Standaardhotel in Xian voldeed aan de verwachtingen. Alweer uitstekend gelegen. Indrukwekkend bezoek aan het Terracotta Leger. Aangename kennismaking met het islamitische deel van de stad waar we uren hebben rondgeslenterd.

De Tang Dynasty avondshow was verbluffend mooi. Voor ons een interessante kennismaking met de muziek en de klederdracht van de oude dynastieën. We hebben ook de grote pagode bezocht en beide musea van Xian. De nachttrein nemen in Xian was meer een avontuur als je geen Chinees kent. Gelukkig heeft de gids ons begeleid tot in de wachtzaal.

Suzhou en Shanghai

In Suzhou hebben we het ontzettend warm gehad! Het hotel was onwaarschijnlijk mooi. Het overtrof onze verwachtingen. We hebben drie tuinen bezocht en hebben er geen spijt van.

Shanghai vond ik persoonlijk het minst interessante stukje van de reis. Het hotel in Shanghai viel een beetje tegen, al was de ligging voortreffelijk. Het museum is prachtig maar veel oude cultuurelementen resten er niet in de stad. Wandeling op de Bund is natuurlijk zéér aangenaam. De jeugd heeft ook erg genoten van een ritje met de Maglev trein en een bezoek aan het hoge platform van het World Financial Center.

Lees meer verhalen