Op de thee bij een Tibetaanse familie

Reisperiode: September 2011
Jouw China reizigers: Hugo en Romy
Vakantiebestemming: China
Bouwstenen: Beijing, Chengdu, Lijiang, Shangri-La, Yangshuo, Ping’an en Hong Kong
Reisduur: 23 dagen


Reisverslag China Hong Kong najaar 2 www.jouwchinareis.nlAllereerst hartelijk bedankt voor de mooie reis die jullie voor ons hebben samengesteld. Wij hebben erg genoten van onze reis door China en Hong Kong. Vooral Hong Kong is ons erg goed bevallen hier gaan wij zeker nog een keer naar terug.

Wat voelt het dan weer raar om thuis te komen na 23 dagen. We hadden nog veel langer willen blijven!!!! Nu maar weer gaan bedenken wat de volgende reis gaat worden. Waarschijnlijk Japan of de Filipijnen. Suggesties en tips zijn altijd welkom 😀

Met vriendelijke Groet,
Hugo & Romy


Verdwalen in Beijing en Lijiang

De reis begon al goed doordat we in Beijing al om 06:30 uur in onze kamer mochten. Het was anders wel een hele lange en zware dag geworden. In Beijing hadden we een heel leuke gids (Kathy) waar we nog steeds contact mee hebben.

Op de landkaart die we hadden gekregen van Beijing stonden niet alle straten vermeld waardoor we de eerste dag een beetje verdwaald raakten. Maar wanneer je eenmaal de weg weet is alles makkelijk te vinden.

Hetzelfde gebeurde ons in Lijiang. Het zijstraatje waar ons hotel zich bevond hadden we als referentie punt genomen, in dit steegje bevonden zich namelijk een aantal houten deuren. Toen we weer terug wilden naar het hotel bleek dat er zich in elke steeg deze deuren bevonden. De houten deuren worden gebruikt om de winkeltjes mee af te sluiten. We hebben toen een uur moeten zoeken naar de juiste steeg.

Tibetaanse sferen in Shangri-La

Shangri-La is in één woord super. Het hotel was super, het weer was super, de hoogte was super en de mensen waren super. Wij zijn daar echt tot rust gekomen. Met onze gids zijn we ook naar een echte familie uit Tibet op de thee gegaan.

‘s Avonds kregen we de kans om een Tibetaans dans/zang optreden te bekijken. Dit was echt geweldig om mee te maken. Jammer dat we niet meer weten hoe die familie heet want ze draaide heel leuke muziek en we willen er graag achter komen hoe deze muziek heette. Tijdens het optreden waren we de enige westerlingen in de zaal en er werden continu foto’s van ons gemaakt.

Dit gebeurde trouwens in heel China. Vooral op de bootreis van Guilin naar Yangshuo. Daar was een man en volgens mij heeft die man stiekem een hele fotoreportage van ons gemaakt. Op een gegeven moment gingen wij ook maar foto’s van hem maken!

Uitbuiken in Hong Kong

In Hong Kong hebben we een paar vrienden ontmoet waar we een dag mee hebben opgetrokken. Wat kunnen die eten zeg. Op een gegeven moment zaten wij al aardig vol en toen werd de tafel nog een keer vol gezet met allemaal borden met eten. Wij maar denken dat het een dure rekening zou worden, maar nee hoor het was maar 150 HKD (15 euro) per persoon inclusief drinken.

Lees meer verhalen