Dit was niet ons laatste bezoek aan China!

Reisperiode: Juli / augustus 2011
Jouw China reizigers: Eric, Ivonne, Anouk, Gerard en Anna
Vakantiebestemming: China
Bouwstenen: Beijing, Pingyao, Xi’an, Luoyang, Yangshuo en Shanghai
Reisduur: 19 dagen


Reisverslag China Chinese Muur wandelen zomer www.jouwchinareis.nlHallo Mischa,

Zoals beloofd, stuur ik je een verslag van onze reis door China. Het was in èèn woord fantastisch. Allereerst willen wij jullie complimenteren met de uitstekende organisatie. Op elke bestemming stonden gids/chauffeur keurig op tijd om ons af te halen. De hotels waren prima. De gidsen waren vriendelijk en enthousiast en hebben ons veel over China verteld. Nee, we kunnen geen enkel minpuntje verzinnen! 

Wij (4 volwassenen en 1 tiener) kunnen terugkijken op een geweldige vakantie. We hebben de chinezen leren kennen als erg vriendelijke en behulpzame mensen. Het land is veel moderner en schoner dan we gedacht hadden. Als het aan ons ligt, is dit niet ons laatste bezoek aan dit prachtige land.

Mischa, bedankt voor het regelen van onze reis! Wij gaan nog wat nagenieten aan hand van de vele, vele foto’s die we in China gemaakt hebben.

groetjes, Ivon


Beijing

Reisverslag China Verboden Stad Beijing zomer www.jouwchinareis.nlOnze reis begon in Beijing. We werden keurig opgehaald op de luchthaven en naar ons hotel in de hutongs gebracht. Het hotel was erg sfeervol en het personeel bijzonder vriendelijk en behulpzaam.

Onze eerste excursie was een fietstocht door de stad. Erg leuke ervaring om bv. rond het Tianmen plein te fietsen. Grappig ook om te zien dat je daardoor zelf een bezienswaardigheid voor de chinezen wordt. Buitenlanders op een fiets, het moet niet gekker worden!

De volgende dag naar de Verboden Stad en naar het Zomerpaleis. Beiden zeer drukbezochte locaties, maar zeker de moeite waard. De dag erop stond de Muur op het programma. Het was flink klauteren en dat viel in de hitte af en toe niet mee, maar wat een uitzicht! Als beloning voor de inspanning zijn we met de kabelbaan naar beneden gegaan.

We hebben een aantal keren in restaurantjes niet al te ver van het hotel gegeten. Een echte aanrader is een nieuw restaurantje: Taste – delights of Yunnan flavor. Het is maar een klein zaakje, heel stijlvol ingericht en met fantastisch eten (en niet ver van ons hotel in de Hutongs).

Pingyao

Reisverslag China Pingyao zomer www.jouwchinareis.nlDe tweede bestemming van onze reis was Pingyao. Daar zijn we met de nachttrein naartoe gegaan. Wil je zien hoe de Chinezen reizen, dan is dit een uitgelezen mogelijkheid. OK, een luidruchtig snurkende Chinese dame in het bed tegenover je is misschien niet iets voor elke avond, maar met oordopjes en een portie humor is het goed te doen. Al met al toch nog redelijk geslapen.

In Pingyao hadden we weer een prachtig sfeervol hotel. We hadden hier geen programma en hebben het plaatsje op eigen gelegenheid bekeken. Er was erg veel te zien o.a. prachtige courtyards en tempels. Via het hotel hebben we nog een uitstapje naar een tempel iets buiten het stadje geregeld.

Xi’an & Luoyang

Reisverslag China steegje fietsen lampionnen www.jouwchinareis.nlVan Pingyao met het vliegtuig naar Xi’an. Ook weer een prima hotel op een goede locatie. Natuurlijk hebben we het Terracotta leger bekeken en hebben we een fietstocht gemaakt over de oude stadsmuur van Xi’an. Het was een erg leuke (moderne) stad waar het ook ‘s avonds goed toeven is.

Vanuit Xi’ an zijn we met de hogesnelheidstrein naar Luoyang gegaan. Daar hebben we de Longmen Caves (Drakenpoortgrotten) gezien. Indrukwekkend! De stad Luoyang heeft zelf niet zoveel te bieden, maar je kon erg goed eten in het hotel en voor het hotel was een “beergarden”. Hier gaat de lokale bevolking voor een hapje, drankje en dansje naartoe.

Dansen is echt volksvermaak in China en wordt overal op pleintjes, parken en dergelijke gedaan. Leuk om naar te kijken. De dag daarna hebben we het Shaolin klooster bezocht en hebben we overnacht in Zhengzhou. Van daaruit weer een vlucht naar Guilin.

Guilin en Yangshou

Reisverslag China dansende vrouwen plein www.jouwchinareis.nlIn Guilin verbleven we weer in goed hotel met ook weer een uitstekende locatie. Guilin is een erg leuke stad en het was jammer dat we maar een nachtje bleven. Vanuit Guilin zijn we met de boot over de rivier Li naar Yangshuo gevaren. Dat is een tocht van ca. 4 uur en het is moeilijk om dan niet voortdurend foto’s te blijven maken. Wat een schitterend landschap! We waren samen met nog een gezin de enige buitenlanders op de boot en hebben leuke gesprekken gehad met enkele Chinezen die goed Engels spraken.

In Yangshuo verbleven we in een driesterrenhotel iets buiten de stad en ook dat was erg leuk. Het stadje zelf was erg druk. We kwamen op zondag aan en dan zijn er enorm veel Chinese dagjesmensen waardoor het een beetje een Valkenburg-sfeertje had. Maar dat was gelukkig op maandag een stuk minder.

We hebben er een kookcursus gedaan ( lekker en leerzaam) en we hebben een theeplantage bezocht die op ca. 45 minuten rijden van Yangshuo ligt.

Shanghai

Reisverslag China Tongli Chinese gitaar www.jouwchinareis.nlVanuit Yangshuo hadden we een vlucht naar de laatste bestemming van onze reis: Shanghai. Ook daar weer goed hotel op toplocatie (vlakbij de Bund). We hebben vanuit het hoogste gebouw in China van het uitzicht over Shanghai genoten. We hebben zowel het nieuwe als het historische deel van Shanghai bezocht.

Op de voorlaatste dag nog een excursie naar Tongli. Een kleiner plaatsje met veel mooie straatjes. Op de laatste dag nog het Shanghai-museum bezocht, waar o.a. een erg mooie collectie jade, klederdrachten en meubels tentoongesteld werd.

 ‘Als het aan ons ligt, is dit niet ons laatste bezoek aan dit prachtige land.’

Lees meer verhalen