Fietsen in Hangzhou: prima geregeld!

Reisperiode: juli / augustus 2010
Jouw China reizigers: Henk & Til Arts
Vakantiebestemming: China
Bouwstenen: Hangzhou, Shanghai, Yangtze Cruise, Yangshuo, Ping’an, Chengyang en Hong Kong
Reisduur: 24 dagen


Wandeltocht door rijstvelden en ontmoeting met localsWe hebben een fantastische reis gehad!

Ter plekke klopte werkelijk (bijna) alles: In Guilin was het hotel overboekt en kregen we een zeer luxe suite aangeboden. De eerste paar dagen ontvingen we telkens SMS-jes van het bureau ter plekke om ophaaltijden aan te passen c/q te bevestigen en ons mede te delen op welke manier we trein/boot tickets zouden gaan krijgen.

Alle hotels voldeden aan onze verwachtingen. Wat we wel lastig vinden is dat in een aantal hotels geen ontbijt was geregeld zodat we dat zelf moesten regelen. Wij hebben telkens in het hotel ontbeten.

Echter: geen negatieve zaken te melden over deze reis!

Groet,
Henk en Til Arts


Fietsen in Hangzhou

Wij vonden het hotel in Hangzhou prima, op loopafstand van het meer. De lobby was erg groot, het personeel was vriendelijk en de kamer was schoon.

Met name het fietsverhuurplan in deze stad was prima; je koopt een chipkaart (bij het grote busstation) voor 300 RMB en daarmee kun je op vele plekken in de stad en langs het meer een fiets uit een rek halen. Het eerste uur is gratis en daarna kost het geld.

We hebben veel gebruik gemaakt van de fietsen en het bleek telkens minder dan een uur te zijn zodat we aan het eind van de tweede dag bij inleveren van de chipkaart het volle bedrag terug kregen. Ideaal systeem.

Yangshuo en Ping’an

Fietsen in omgeving Yangshuo (China) met karstbergen op de achtergrond

De cruise op de Yangtze rivier is zeer aan te raden evenals de tocht over de Li-rivier en fietsen in Yangshuo.

Ping’an is een absolute aanrader, zelfs als je zoals wij, ’s ochtends om 4 uur weer weg moet. Onze gids had voor die vertrekdag dragers voor de koffers geregeld (20 min lopen/afdalen naar parkeerplaats) en van het hotel hadden we een zaklantaarn gekregen om in het pikkedonker de weg te kunnen vinden.

De wandeltocht naar Dazai was meer dan de moeite waard, zelfs met regen! De gids heeft zijn taak voortreffelijk uitgevoerd. Dit was een mooi avontuur.

Kortom: geen negatieve zaken te melden over deze reis.

Lees meer verhalen