Hotelervaringen in China

Reisperiode: mei 2010
Jouw China reizigers: Tilly en Wim Bezem
Vakantiebestemming: China
Bouwstenen: Beijing, Xi’an, Shanghai, Suzhou, Yangshuo, Guangzhou en Hong Kong
Reisduur: 23 dagen


Beste Leonieke en Mischa,

Allereerst willen wij vertellen dat we een fantastische vakantie hebben gehad en jullie complimenteren hoe alles perfect geregeld was, altijd was iedereen op tijd en bijzonder aardig. We zullen onze hotelervaringen in China met jullie delen!

Bedankt,
Tilly en Wim


Beijing, Xi’an en Shanghai

Het eerste hotel, in Beijing, was erg mooi; een gerenoveerde woning in een bijzonder leuke buurt in de oude Hutongs. Daarnaast was het hotel zeer centraal gelegen en het ontbijt erg goed. De gids in Beijing was een bijzonder aardig meisje (studente), ze wist veel te vertellen en niets was te veel voor haar.

Het hotel in Xi’an lag lekker centraal, in het centrum. Wel erg groot ten opzichte van het hotel in Beijing, maar goed verzorgd en goed ontbijt. De gids in Xi’an was ook weer een bijzonder aardig meisje, ze probeerde ons erbij te betrekken en voelde zich erg verantwoordelijk.

Het hotel in Shanghai was weer kleinschalig maar bijzonder leuk in de oude Franse wijk. Met dichtbij een goede verbinding met de metro. De taxichauffeur, welke ons op zou halen bij aankomst, was nergens te zien. Na 20 min te hebben gewacht besloot ik wat rond te kijken op het vliegveld. Ik vond onze chauffeur, herkenbaar aan ons naambord, bij de uitgang voor intercontinentale vluchten, terwijl wij een binnenlandse vlucht hadden. Wij kregen snel door dat hij het zwarte garen niet had uitgevonden, want op weg naar de garage wist hij niet meer waar zijn auto geparkeerd stond. Links gekeken, recht gekeken.. met de lift naar boven.. niets. Met de lift naar beneden en ja hoor.. daar stond de auto. Dit heeft erg op onze lachspieren gewerkt.

Suzhou, Guilin en Yangshou

Het hotel in Suzhou is prachtig gerenoveerd, veel gebruik van antiek in de inrichting; bijzonder smaakvol. Het hotel was gelegen bij een gracht, wederom een mooie locatie. Tevens een goed ontbijt.

In het hotel, in Guilin, hadden we een grote hotelkamer op de 7e etage. Een pluspunt was dat we uitzicht hadden op de rivier en dat het hotel op een steenworp afstand lag van het centrum. En zeker een goed ontbijt. Het guesthouse in Yangshuo, de verbouwde boerderij, was na de voorgaande hotels primitief maar gelegen in een prachtige omgeving. Ontbijt was niet inclusief maar wel erg goed.

Guangzhou en Hong Kong

Het hotel in Guangzhou was prachtig, met een overdaad aan personeel inclusief zeer uitgebreid ontbijt. We werden opgehaald door een jonge man die een paar Nederlandse zinnen probeerde uit te spreken. Een gezellige keuvelaar die onderweg, in de taxi, met ons het ABC in het Nederlands heeft doorgenomen. Hotel in Hong Kong was een prachtig, groot en centraal gelegen.

Lees meer verhalen