Onvergetelijke China reis met heerlijk eten

Reisperiode: Oktober 2009
Jouw China reizigers: Lisbeth en Stefan
Vakantiebestemming: China
Bouwstenen: Beijing, Datong, Xi’an, Luoyang, Shanghai, Yangshuo, Hong Kong
Reisduur: 21 dagen


Reisverslag ChinaIn totaal was het een zeer goed georganiseerde China reis, die we ondertussen bij iedereen aanbevelen. Overal werden we tijdig opgewacht om onze weg te vervolgen naar de volgende plek. Alles liep gesmeerd en was goed geregeld.

Tijdens de trip zijn er genoeg rustmomenten en tijd voor jezelf, erg fijn als je gewoon niets wilt doen. We zouden dit direct weer bij Your Planet boeken. China en de Chinese bevolking zijn zo positief bevallen dat we graag nog eens terug gaan.

Leonieke Glasbergen heeft heel goed werk geleverd en we kijken uit naar de volgende door haar geplande trip. Nogmaals hartelijk dank voor deze fantastisch goede reis en wellicht tot een volgende boeking!

Groet,
Lisbeth & Stefan


Onvergetelijk Beijing

Wandeling over de Chinese Muur JinshanlingNa een 9,5 durende vlucht naar Beijing, werden we naar het gezellige courtyard hotel in de Hutongwijk gebracht. Beijing is heel behouden, de Chinezen zijn erg grappig, geïnteresseerd en behulpzaam. Vanwege het 60-jarige bestaan van de republiek was er een overvloed aan Chinese toeristen en versieringen. De 10 kilometer over de Grote Muur was echt een onvergetelijke wandeling. De laatste kilometers schijnen dubbel te tellen, maar ook dit was het geheel waard. De Chinese muur zal ons altijd goed bijblijven.

Terracotta beeldjes kopen en markten afstruinen in Xi’an

In Datong maakten het Hangende Klooster en de Boeddhagrotten een grote indruk op ons, waardoor we de regen van die dag vergeten zijn.

Hangende Klooster en Boeddhagrotten bij Datong

Xi’an is groter dan gedacht, er blijken toch 7 miljoen mensen te wonen. De fietstocht over de muur was heel apart en de avondkledingmarkt helemaal te gek! Nog wat terracotta soldaatjes mee in de koffer en verder naar Luoyang. Ook hier waren de Boeddha’s van bijna 18 meter zeer indrukwekkend.

Bij het Terracotta leger van Xi'an

Lichtjes in Shanghai

De nachttrein bracht ons verder naar Shanghai. Vanuit de TV Tower hebben we alle lichtjes bekeken en daarna over de lange ‘’Bund’’ promenade gewandeld. Als afsluiter hebben we genoten van een heerlijke op straat gemaakte maaltijd, daarna weer terug naar het gezellige hotel in de Franse wijk.

Shanghai by night

Engels praten in Hong Kong

Vanuit Guilin ging de boottocht in colonne naar Yangshuo. Onze vrije dag hebben we in de omgeving doorgebracht, waar echt van alles te doen is. ‘s Avonds wederom op shoppingtour!

Als laatste was Hong Kong aan de beurt om te ontdekken; wat een fantastische stad! Het is even wennen dat je het zojuist geleerde Chinees niet kunt gebruiken, men spreekt er liever Engels. Ook het Chinese geld hebben we meteen ingewisseld voor Hong Kong Dollars.

Grote Boeddha Hong Kong

Het bezoeken van de grote Boeddha met de kabelbaan is een aanrader; wat een mooi uitzicht! De skyline is fantastisch vanuit de nachtelijke haventour per boot en de avondmarkten zorgen ervoor dat je een extra koffer moet aanschaffen voor al je aankopen.

Wat een onvergetelijke China reis met heerlijke maaltijden!

Lees meer verhalen