Ballonvaart in Yangshuo: een verademing!

Reisperiode: Mei/juni 2009
Jouw China reizigers: Wilco en Lenny
Vakantiebestemming: China
Bouwstenen: Beijing, Datong, Xi’an, Yangshuo, Suzhou en Shanghai
Reisduur: 16 dagen


Chinese Muur bij Jinshaling wandelingHallo Leonieke,

Even een berichtje terug van ons; we zijn zaterdagavond weer in Singapore aangekomen en hebben een geweldige vakantie gehad!

Your%20Planet_jouw%20China%20reis_rondreis%20ChinaAlles was keurig geregeld en altijd precies op tijd, de gidsen en chauffeurs waren ook allemaal deskundig moet ik zeggen en aardig; met als topper natuurlijk onze lokale gids Iko, zo lief en zorgzaam!

De hotels in de verschillende plaatsen waren goed, en op leuke locaties overal vrij dichtbij. Dat vonden we een groot voordeel, en ook dat alles al geregeld was, dat is ook wel nodig want het Engels spreken is soms erg moeizaam. Dit was vooral het geval in Datong, in het hotel en zelfs het restaurant.

Het is best wel vermoeiend, een vol programma, soms hadden we nog een dagje langer ergens willen blijven maar moesten we weer verder, maar ja dat heb je als je zoveel mogelijk wil zien in 16 dagen en de reistijd is ook steeds best lang natuurlijk. 18 uur in de trein naar Xi’an is wel lang maar veel te zien onderweg.Ballonvaart in Yangshuo boven de karstbergen

Al met al dus erg veel gezien; met als hoogtepunt voor ons: de Chinese Muur!, de riviercruise en een fietstocht van 40 kilometer door Yangshuo dorpjes en nog een ballonvaart in Yangshuo boven de bergen om 6 uur in de morgen! Echt een verademing na al de drukte in de steden.

Misschien moeten we nog eens een keer wat andere plaatsen bezoeken, er is nog zoveel te zien in dat grote land!

Fietstocht in omgeving Yangshou door de rijstvelden en langs de karstbergen  

Lees meer verhalen