Huwelijksaanzoek op de Chinese Muur!

Reisperiode: Mei 2009
Jouw China reizigers: Jan en Leonieke, dochter Vanessa met haar vriend Jaap
Vakantiebestemming: China
Bouwstenen: Beijing, Chengdu, Lijiang, Dali, Yangshuo en Shanghai
Reisduur: 20 dagen


Reisverslag China rondreis Dali truckHallo Leonieke,

Hier dan eindelijk ons reisverslag met een paar foto’s zoals al weer een tijdje geleden beloofd. Nogmaals bedankt voor de goede organisatie.

We hebben een fantastische reis gehad, wat een indrukwekkend land. Hier zullen we nog lang van na genieten.

Onze complimenten voor Leonieke Glasbergen (Your Planet), het was allemaal perfect geregeld! (Zou het in de naam zitten?) En nu op naar de bruiloft!
Hartelijke groet,

Jan, Leonieke, Vanessa en Jaap


Muziek maken en dansen in Beijing

Muziek maken en dansen in BeijingVlucht naar Beijing met Southern China Airlines: perfect. We werden keurig opgehaald door Cara, zij was ook onze gids tijdens onze 4 dagen in Beijing. Ons hotel was echt fantastisch, lieve mensen en prima service. Zondag, onze eerste dag (vrije dag) zijn we naar een park tegenover de Verboden Stad geweest. Dit bleek een plek waar veel lokale mensen op zondag naartoe gaan en zomaar muziek maken, zingen en dansen. Een absolute aanrader, we hebben genoten!

Huwelijksaanzoek op de Chinese Muur

De dagen erna hebben we de “sights” gedaan, zoals de Verboden Stad, en het Olympisch stadion dat we per fiets verkenden. Allemaal even indrukwekkend. Leuk detail: op de De Muur heeft Jaap Vanessa ten huwelijk gevraagd !!!!!!!!!!

Panda’s en hotpot in Chengdu

Volgende plaats was Chengdu. Hier zijn we één nacht gebleven. We kwamen ’s avonds aan en hebben de volgende dag uiteraard de panda’s gezien. We waren toen al wat vermoeid, dus de andere excursies hebben we overgeslagen. ‘s Avonds in de stad “hotpot” gegeten. Was erg leuk en lekker.

Actief in Lijiang

China_JouwChinaReis_China%20reizen_China%20vakantie_rondreis_China_Your%20Planet%20reizenToen 2 nachten in Lijiang. We verbleven in een enig, echt Chinees hotel. Lijiang vonden we een hele leuke plaats, wel toeristisch maar erg gezellig. We hebben onder leiding van een gids een fietstocht gemaakt. Je moet wel een behoorlijke conditie hebben want het was wel héél pittig. Onderweg leuke dingen en dorpjes gezien (o.a. de beroemde/beruchte dokter Ho) en weer heerlijk gegeten.

Met paard en wagen door Dali

Hierna met een taxi-busje naar Dali waar we 3 nachten bleven. De rit ernaar toe was al heel mooi, een prachtig landschap.
In Dali hebben we onder leiding van Henriëtte (een Nederlandse gids) een waanzinnig leuke dag gehad. O.a. de plaatselijke markt, een wandeltocht, een boottocht, een stukje met paard en wagen en zelfs nog achterop een vrachtwagen. Ook nog plaatselijke bevolking ontmoet.

Zelf hebben we ook nog het e.e.a. ondernomen op onze vrije dag. We zijn met een kabelbaan naar boven in de bergen geweest, echt héél erg de moeite waard. ‘s Avonds zijn we naar een show (Butterfly Dream) geweest waar je niet mocht fotograferen en filmen, maar we hebben nog nooit zoveel flitsen gezien, en één man filmde de hele show op zijn fototoestel. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat regels in China vaak eigenlijk alleen maar indicaties zijn (ook in het verkeer).

Een ijskoud biertje met uitzicht over de rijstvelden van Yangshuo

China_%20JouChinaReis_nl_China%20vakantie_Rondreis%20door%20China_Yangshou_KarstgebergteNa Dali zijn we via Kunming naar Guilin gevlogen, een lange reisdag vanwege de overstap in Kunming. In Guilin overnacht en de volgende ochtend op de boot naar Yangshuo. Ook deze tocht was weer zeer indrukwekkend; het landschap is zo uniek met die vreemde vormen van bergen.

Na aankomst naar ons hotel gebracht (gerund door een Nederlands echtpaar) waar we 3 nachten bleven; weer heel erg leuk en weer een totaal andere sfeer. Het was behoorlijk warm dus een lekker ijskoud biertje met uitzicht over de rijstvelden ging er wel in.

Hier zijn we ’s avonds naar de beroemde show “Impression on Sanjie Liu” geweest. Dit is een lichtshow tussen de bergen, op het water van de rivier Li, die elke avond draait, al vanaf maart 2004. Aan deze productie werken meer dan 500 mensen mee, voornamelijk vanuit lokale bevolking. We hadden het gevoel dat we bij de opening van de olympische spelen zaten, werkelijk fantastisch.

Volgende dag met z’n vieren een fietstocht gemaakt en met een bamboo raft (fietsen achterop) over een riviertje weer terug.

Shanghai, een trendy en westerse stad

Vervolgens naar onze laatste bestemming; Shanghai. Vanessa en Jaap verbleven de eerste 2 nachten bij vrienden en daarna nog 2 nachten bij ons in het hotel. (Ook dit middenklasse hotel is een aanrader met z’n vriendelijke mensen en z’n uitstekende restaurant ernaast). Vanessa’s vrienden hebben ons van alles in Shanghai laten zien. Het is een zeer trendy stad, die af en toe westers aandoet met veel leuke eetgelegenheden en winkels. Voor de dames een waar paradijs! Koffers waren te vol dus kochten we er gewoon één bij.

Na een prima KLM-vlucht terug zijn we zeer voldaan weer thuis gekomen.

China, een indrukwekkend land. We hebben een fantastische reis gehad, wat een indrukwekkend land. Hier zullen we nog lang van na genieten


Huwelijksaanzoek op de Chinese Muur

Lees meer verhalen